Wonderlijke vondsten tijdens rioolwerkzaamheden

DG Riooltechniek bestaat al een aantal jaren en inmiddels zijn we wel een aantal rare dingen tegenkomen tijdens de uitvoering van onze werkzaamheden. In dit artikel bespreken we de meeste rare, bizarre en gekke dingen die we de afgelopen jaren zijn tegengekomen!

Zaken welke we vaker in de leidingen zien zijn dingen zoals maandverband, veel toiletpapier, tampons, vochtige doekjes en veel vet en zeepresten. Over het algemeen is dat vrij normaal, dat soort zaken komen we wekelijks tegen. We sommen in dit artikel graag de meest bizarre dingen op die we tot nu toe zijn tegen gekomen

Soms komen we extreem lange wortelgroei tegen in een (hoofd)riolering, zoals u op de foto kunt zien, soms echt vele meters lang! Ook hebben we al eens tijdens een camera-inspectie van een hoofdleiding een “ontmoeting” gehad met een kunststof cola fles van 1,5 liter wat natuurlijk voor flinke problemen kan zorgen.

Heel soms komt het voor dat een klant last blijft houden van een verstopping en dan is er vaak toch wel iets meer aan de hand. Omdat wij beschikken over de allernieuwste camera’s waarmee we de leidingen van binnen kunnen bekijken hebben we een camera bij deze klant ingezet om het probleem op te sporen. Wat bleek? Er zat een tennisbal in de leiding welke natuurlijk heen en weer kon bewegen waardoor de verstopping steeds terug kwam, na verwijdering van de tennisbal was het probleem definitief opgelost.

Bij het oplossen van een verstopping in een jeugdgevangenis hebben we een aluminium soepkom in de leiding gevonden, bij andere problemen op deze zelfde locatie kwamen we tevens tot de bizarre ontdekking dat er maar liefst 14 badhanddoeken gewoon door het toilet waren gespoeld! U zult begrijpen dat dit voor enorm grote problemen kan zorgen.

Heeft u last van verstoppingen? Neem dan contact op voor de ontstoppingsdienst in Breda en omstreken!

wortelgroei
vet en zeepresten
vochtige doekjes
puin