Rioollucht in huis in Breda

Is er soms een rioollucht in huis of hangt er een constante rioollucht? Wanneer er af en toe een rioollucht in het huis hangt, dan is het wellicht eenvoudig na te gaan wat de oorzaak daarvan is. Als er bij droog weer een rioollucht in huis hangt, duidt dit niet op een teveel aan water dat het riool niet kan verwerken. Wanneer er ’s avonds een rioollucht in huis hangt, dan kan het komen doordat u wellicht alleen ’s avonds de vaatwasser aan hebt staan. Is de rioolstank in huis constant, dan kan het door een gebrek aan goede beluchting of ontluchting van het riool gaan of om een afvoer die de hele dag wordt gebruikt, zoals dat van een toilet of gootsteen. Wanneer het huis stinkt naar riool, dan wilt u die rioolgeur in huis hoe dan ook zo snel mogelijk weg hebben. Laat de stankoverlast van het riool in huis niet uw woongenot aantasten. Bij rioolstank in huis schakelt u DG Riooltechniek in om de boosdoener op te sporen en zowel het probleem als de oorzaak te verhelpen zodat de putlucht in huis weer snel is verdwenen.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Rioollucht opsporen met moderne apparatuur

De rioolstank kan ontstaan wanneer er een open verbinding is met het riool, ten gevolge van lekkage of een constructiefout. DG Riooltechniek Breda kan het probleem van een stinkende riolering achterhalen door de inzet van onze professionele meetapparatuur. Zo werken we met (infrarood)camera’s en apparaten met rook of traceergas. Met deze moderne middelen kunnen we precies nagaan waar de stank van het riool zijn oorsprong vindt in uw woning. Dat de riolering stinkt is vaak een gevolg van lekkage, verstopping of constructiefout en DG Riooltechniek lost het probleem op door de oorzaak aan te pakken. Wij hebben gespecialiseerde technici in huis met veel ervaring in het opsporen en oplossen van stankoverlast van het riool, wat de oorzaak ook moge zijn. Laat ons ook uw rioollucht verhelpen. We zullen een aantal veel voorkomende bronnen bespreken van een stank die naar riool ruikt.

Rioollucht in badkamer

Hangt er een rioolstank in de badkamer? Dan kan het gaan om het doucheputje, een verstopt toilet indien deze aanwezig is in uw badkamer, de gootsteen van de wasbak of wellicht een wasmachine als die daar is aangesloten. De badkamer rioollucht heeft vaak meerdere kandidaten die de veroorzaker kunnen zijn van de riolering stank in de badkamer. Wanneer het water niet meer goed wegloopt bij een van de genoemde afvoeren in de badkamer kan er rioollucht ontstaan. Om de rioollucht in de badkamer te verhelpen, gaat u na waar de stank van riool precies vandaan komt zodat u daar een mogelijke verstopping kunt oplossen. Rioolstank van de badkamer komt vaak door een verstopt doucheputje. Wilt u de rioollucht in de badkamer verhelpen, controleer dan als eerste het doucheputje.

Rioolstank oplossen Breda

Bent u benieuwd naar onze prijzen?

Rioollucht doucheputje

Hangt er een rioollucht in huis na het douchen? Dan wijst dat er vaak op dat het doucheputje verstopt is geraakt. U merkt dan ook dat het water niet meer goed wegloopt. Dat kan bijvoorbeeld komen door lange haren, stof, zeepresten en vettigheid, schoonmaakmiddelen, scheerschuim en vuilresten. Een ontstopper kan uitkomst bieden (gebruik een rubberen ontstopper) om verstoppingen te verhelpen zodat er geen rioollucht in huis meer is na het douchen. Blijft de rioollucht in de douche hangen, ga dan niet over op het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen aangezien dit ernstige schade aan uw leidingen en gezondheid kan veroorzaken. Schakel DG Riooltechniek in Breda in om het probleem van hardnekkige rioollucht uit de doucheput te verhelpen. Wij gaan dan na of de rioollucht uit het doucheputje wordt veroorzaakt door een verstopping of een mogelijke constructiefout. Wacht niet te lang met het inschakelen van onze professionals want een verstopping kan de levensduur van uw rioolleidingen aantasten.

Rioollucht wc

Komt de rioollucht uit de wc? Net als het bovengenoemde doucheputje kan het ook zijn dat een wc naar riool stinkt door een verstopping. Vaak zijn de boosdoeners in dat geval het doorspoelen van vet, wc-blokjes of dingen als damesverband en babydoekjes of de ophoping van urine, zand-, vet- of zeepresten. Wat we vooral bij oudere woningen en hoogbouw zien, is dat oude afvoersystemen of een beschadigde of vervuilde riolering de boosdoener is van een rioollucht in de wc. De leidingen zijn in deze gevallen horizontaal geplaatst met toiletten die op dezelfde afvoer uitkomen, wat voor problemen kan zorgen. Om de rioollucht uit de wc te krijgen, kunt u eerst zelf proberen de verstopping te verhelpen.

Rioollucht wc verhelpen

Als er een rioollucht in het toilet hangt, dan zijn daar dus meerdere mogelijke oorzaken voor aan te wijzen. U kunt proberen de afvoer door te spoelen met baking soda, azijn en kokend water om de rioollucht uit het toilet te krijgen. Ga niet aan de slag met chemische middelen, want die kunnen de leidingen beschadigen. Levert dit geen resultaat op, dan wilt u bij rioollucht uit het toilet natuurlijk snel geholpen worden door een professional. In geval van hardnekkige wc rioollucht kunt u gelukkig gebruikmaken van de 24-uurs service van DG Riooltechniek om op elk tijdstip en dag van de week uw wc-ontstopping in te plannen. Wij kunnen snel de rioollucht uit de wc verhelpen.

Afvoer stinkt naar riool

Wanneer de afvoer stinkt naar riool, dan kan deze stank uit de afvoer het gevolg zijn van een verstopte leiding of verstopping in de zwanenhals van de sifon. De gootsteen is letterlijk het afvoerputje in uw huis en heeft dagelijks veel te verduren. Vet, vuil, haren en andere substanties kunnen ertoe leiden dat de afvoer verstopt raakt. Het water loopt minder goed weg en er kan een rioollucht uit de afvoer komen. Ook kan door drukverschil de sifon leeggezogen worden en die komt dan droog te staan. Er dient altijd wat water in te blijven zodat het niet naar riolering stinkt. Bij oudere huizen en hoogbouw kan een horizontale leiding na verloop van tijd ook dichtslibben. Door het gebruik van een ontstopper of het los draaien en schoonmaken van de sifon, kan vaak al veel verholpen worden. Maar lost dit de stank in de afvoer niet op, schakel dan DG Riooltechniek in.

Rioollucht wasmachine

Ook de wasmachine kan een rioollucht afgeven. De rioollucht door de afvoer van de wasmachine is waarschijnlijk het gevolg van het afvoerkanaal dat na verloop van tijd is dichtgeslibd. Het kan de wasmachine ook beschadigen. DG Riooltechniek spoort de oorzaak op met onze moderne apparatuur, zodat u weer snel en probleemloos de was kunt doen.

Rioolstank na regen

U kent de rioolstank bij regen wel, het stinkt dan naar rotte eieren. De stank van riool na regen is bijzonder onprettig. Vuildeeltjes in het water breken af en de gassen die vrijkomen, zorgen voor de stank. Als het hoofdriool volstroomt dan wordt deze stinkende lucht weggedrukt en komt zo uw huis binnen. Deze rioolstank in huis na regen is haast niet uit te houden en ook nog eens ongezond. Vaak houdt het waterslot in de sifon de vieze luchtjes wel tegen, maar na zware regenval kan het er toch doorgedrukt worden. Wil je de rioolstank laten oplossen dan kunt u contact met ons opnemen.

Rioollucht in huis laten verwijderen door DG Riooltechniek

Wat de oorzaak ook is van de rioolstank in huis, laat DG Riooltechniek de rioollucht in uw huis opsporen. De rioollucht verwijderen, begint met het vaststellen van de oorzaak. Met onze moderne meetapparatuur kunnen wij dat snel bepalen. Wij geven op basis daarvan een passend advies en kunnen de werkzaamheden die nodig zijn voor u uitvoeren. Onze technici beschikken over veel kennis en ervaring, waardoor u met garantie kan genieten van al onze werkzaamheden. Neem contact op voor een afspraak om de rioolstank te verhelpen en de oorzaak op te lossen. Ook als u nog verdere vragen heeft over hoe u de stank van riool kunt verwijderen, kunt u natuurlijk altijd even contact opnemen.

  Wat vinden mensen van ons?

  Roy Vergauwen
  Roy Vergauwen
  2022-05-04
  Aan DG Riooltechniek heb je een betrouwbare rioolpartner die snel schakelt, met de juiste kennis en met geschikte vakmannen. Met een gedreven team weten zij met de juiste prijs/kwaliteit verhouding onze wensen uitstekend te bedienen.
  paul roks
  paul roks
  2022-02-03
  Erg tevreden over het vakwerk van Danny en zijn team. Snel ter plaatse voor een eerste indruk, snel een offerte en een snelle en goede uitvoering van de klus. Prettige en vriendelijke mensen om mee te werken en denken in oplossingen. Complimenten!
  Dykara Automotive
  Dykara Automotive
  2022-01-12
  Snel, netjes, professioneel en duidelijk opgelost. Met passend advies om toekomstige verstoppingen te voorkomen.
  Maurits Berendschot
  Maurits Berendschot
  2021-10-05
  Ik kan DG Riooltechniek van harte aanbevelen. Danny en zijn team hebben bij mij een zeer ingewikkelde verstopping door verzakking in riool op vakkundige wijze met professionele apparatuur opgespoord en verholpen. Ook de communicatie met Danny en de administratie/secretariaat verloopt zeer prettig. Kortom een topbedrijf!
  Kees Bastiaansen
  Kees Bastiaansen
  2021-05-12
  Echt 2 vak mannen, vriendelijk, meedenkend, dit bedrijf is echt aan te raden.