Uw bad of doucheputje in Breda ontstoppen

Merkt u dat het water in uw douche of bad moeilijk wegloopt? Dan is de kans groot dat het putje verstopt is. Soms lukt het om met een plopper weer beweging in de zaak te krijgen, maar soms verdwijnt de bron van de ontstopping hier niet mee. Om verdere problemen en ongemak te voorkomen, is het slim om een professional in te schakelen. Wij van DG-Riooltechniek werken snel en zorgen ervoor dat u weer snel zonder zorgen van uw bad of douche kunt genieten.

Een verstopt doucheputje, of een verstopt bad in Breda kan erg vervelend zijn. De gevolgen van een verstopt doucheputje zijn stank en wateroverlast. Wanneer u merkt dat het douchewater moeilijk wegloopt en er een rioolstank ontstaat, is het tijd om aan de bel te trekken. Door uw doucheputje vroegtijdig te laten ontstoppen voorkomt u ernstige schade aan de rioolleidingen en eventuele waterschade.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

De eerste tekenen van een verstopt doucheputje of een verstopt bad

Verstoppingen komen op veel plekken voor. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan het doucheputje of het bad, maar ook aan de wc, de gootsteen of de wasmachine. Rioolstank is vaak het eerste teken van een verstopt doucheputje. De typische muffe, vochtige rioolstank wordt veroorzaakt door water dat slecht doorloopt. Wanneer het water helemaal niet meer wegloopt, moeten er snel maatregelen getroffen worden. Een verstopping in Breda van uw doucheputje kan grote consequenties hebben voor de levensduur van uw rioolleidingen.

De oorzaken van een verstopping in de badkamer in Breda

De meest voorkomende oorzaak van verstoppingen in Breda in de afvoer van het bad of de douche is aanslag in de leidingen door haren, zeep- en vuilresten. Soms ligt er een constructiefout aan ten grondslag waardoor (horizontaal gelegen) leidingen extra snel aankoeken, soms moeten we nog verder kijken en is de ware oorzaak in het riool te vinden. In al deze gevallen heeft doe-het-zelven met een plopper, chemische middelen of een veer geen zin, maar biedt de specialist in Breda met sterke, professionele apparatuur uitkomst.

Wij van DG-Riooltechniek komen wekelijks diverse oorzaken tegen van een verstopping in het bad of in het doucheputje. Hieronder sommen we er een paar voor u op:

– Veel lange haren in het putje
– Scheerschuim
– Vuiligheid en stof
– Schoonmaakmiddelen
– Zeepresten en vettigheid van douchegel, shampoo of conditioner

pexels-erik-mclean-4048081

Bent u benieuwd naar onze prijzen?

Zelf uw doucheputje of bad ontstoppen

Natuurlijk probeert u eerst zelf uw doucheputje of bad te ontstoppen in Breda. Het is dan ook goed mogelijk dat dit voldoende is. Bij een echte verstopping zult u door het zelf te proberen echter niet ver komen. Wanneer u eerst zelf aan de slag wilt gaan, kunt u de volgende stappen ondernemen:

 1. Gebruik een rubberen ontstopper om het oppervlakkige vuil te verwijderen
 2. Maak het deksel van uw doucheputje los en reinig deze samen met de afvoerleiding
 3. Reinig uw afvoer met een soda- of azijnoplossing en spoel dit door met kokend water
 4. Met behulp van de douchekop kunt u het aangekoekte vuil wegspoelen
 5. Gebruik in geen geval chemische ontstoppingsmiddelen, dit kan ernstige schade aan uw leidingen veroorzaken en deze zijn slecht voor uw gezondheid!

Uw bad of douche laten ontstoppen door DG-Riooltechniek Breda

DG Riooltechniek Breda is een zéér ervaren ontstoppingsbedrijf. Onze medewerkers beschikken over de nieuwste apparatuur op het gebied van riooltechniek waarmee ze krachtig, effectief en met zo min mogelijk rommel uw bad of doucheputje kunnen ontstoppen. Ook wordt uw afvoer meteen gereinigd. In de meeste gevallen bent u daarmee snel en voor langere tijd van het probleem af. Bestaat het vermoeden dat er meer aan de hand is dan opgehoopte vuiligheid in het afvoerkanaal, dan kunnen we door middel van cameradetectie de oorzaak van de (herhaaldelijke) verstopping in het bad in kaart brengen. Vervolgens bespreken we de bevindingen met u en gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Hebt u zelf geprobeerd uw doucheputje of bad te ontstoppen, of weet u niet meer wat u moet doen omdat de verstopping niet verdwijnt? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze experts in Breda staan altijd voor u klaar en helpen u graag. Zo kunnen wij u helpen met onze ontstoppingsdienst, maar kunt u ook bij ons terecht voor een inspectie of het vernieuwen van de riolering.

  Wat vinden mensen van ons?

  Roy Vergauwen
  Roy Vergauwen
  2022-05-04
  Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
  Aan DG Riooltechniek heb je een betrouwbare rioolpartner die snel schakelt, met de juiste kennis en met geschikte vakmannen. Met een gedreven team weten zij met de juiste prijs/kwaliteit verhouding onze wensen uitstekend te bedienen.
  paul roks
  paul roks
  2022-02-03
  Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
  Erg tevreden over het vakwerk van Danny en zijn team. Snel ter plaatse voor een eerste indruk, snel een offerte en een snelle en goede uitvoering van de klus. Prettige en vriendelijke mensen om mee te werken en denken in oplossingen. Complimenten!
  Dykara Automotive
  Dykara Automotive
  2022-01-12
  Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
  Snel, netjes, professioneel en duidelijk opgelost. Met passend advies om toekomstige verstoppingen te voorkomen.
  Maurits Berendschot
  Maurits Berendschot
  2021-10-05
  Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
  Ik kan DG Riooltechniek van harte aanbevelen. Danny en zijn team hebben bij mij een zeer ingewikkelde verstopping door verzakking in riool op vakkundige wijze met professionele apparatuur opgespoord en verholpen. Ook de communicatie met Danny en de administratie/secretariaat verloopt zeer prettig. Kortom een topbedrijf!
  Kees Bastiaansen
  Kees Bastiaansen
  2021-05-12
  Trustindex verifieert dat de oorspronkelijke bron van de recensie Google is.
  Echt 2 vak mannen, vriendelijk, meedenkend, dit bedrijf is echt aan te raden.