CAMERA INSPECTIE

Wist u dat een gemiddelde, Nederlandse woning eens in de 10 jaar te maken krijgt met een verstopping? Dat is gelukkig niet zo vaak, maar we kennen in Nederland ook huishoudens welke jaarlijks pech hebben en vaker met verstoppingen te maken krijgen. Wij weten als geen ander dat dit ontzettend vervelend is en veel ongemak met zich meebrengt.

Een bijzonder fijne tool zijn onze rioolcamera’s waarmee wij een inspectie kunnen uitvoeren.  Deze inspectie kunt u preventief laten uitvoeren, maar evengoed wanneer er al sprake is van problemen, overlast of verstoppingen. Een gemiddeld huishouden verbruikt op jaarbasis nogal wat zeep en vet, die op den duur van invloed zijn op uw riolering. Het kan heel gemakkelijk vergeleken worden met kaarsvet, wat stolt zodra de warmte er vanaf is. Datzelfde geldt voor onder meer zeep en vetresten welke warm en vloeibaar zijn in combinatie met warm water en ook stollen zodra het warme water afkoelt. Dat afkoelen gebeurt natuurlijk buiten uw zicht, in de riolering. Wanneer een riolering op leeftijd is, verzakt is of aangetast is door bijvoorbeeld wortelgroei kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor u. Een camera inspectie is dan een uitstekende oplossing, om doelgericht te zoeken naar het probleemgebied.

Nauwkeurige camera-inspectie

Bij DG Riooltechniek beschikken we over het juiste materiaal en diverse camera’s. Zo beschikken we over een Sanicam, die we kunnen inzetten bij leidingen van 40 mm en tot een tweetal bochten van 90 graden. Voor leidingen van 75mm tot 160mm maken we gebruik van onze Fibercam, zodoende kunnen we iedere huisaansluiting nauwkeurig inspecteren. Goed voor u om te weten is dat wij van iedere camera inspectie op uw verzoek opnamen kunnen maken, zodat deze altijd nog teruggekeken kunnen worden. Uiteraard kunnen wij op uw verzoek deze opnamen ook aan u toesturen, indien gewenst met een bijbehorend verslag.

Onze camera inspectie voeren wij uitsluitend in uw opdracht uit. Belangrijk voor u om te weten, is dat een camera inspectie alleen nut heeft als de leiding niet meer verstopt is en deze ook goed gereinigd is.

Onze camera’s beschikken over een ingebouwde zender in de camerakop waarmee een exacte locatie worden bepaald. Daarnaast kan ook de diepte van de riolering worden aangegeven op onze Riotrack.

Dankzij al deze moderne technieken kunnen wij uw riool vakkundig herstellen, waar nodig!