Gootsteen ontstoppen

Heeft u een verstopte gootsteen in huis en wilt u daar snel vanaf? DG Riooltechniek staat voor u klaar om u snel van de verstopping af te helpen.

Oorzaken verstopte gootsteen

Een gootsteen krijgt dagelijks veel te verduren. Er wordt water maar ook etensresten, zeep, aanslag, vuil, olie, schoonmaakmiddel, en andere substanties door de afvoer heen gespoeld. Wanneer dit zich ophoopt in de leidingen kan er een verstopping ontstaan. U kunt zelf proberen de verstopping te verhelpen door middel van een chemisch ontstoppingsmiddel of door de sifon los te draaien en deze schoon te maken. Wordt dit echter niet juist uitgevoerd, dan kunt u schade aan uw gootsteen of leidingen veroorzaken. 

Daarbij ligt de oorzaak van het probleem soms ook op minder zichtbare of moeilijk toegankelijke plekken. Daarom is het aan te raden om voor een verstopte gootsteen een loodgieter van DG Riooltechniek in te schakelen.

Veelvoorkomende oorzaken van een verstopte gootsteen zijn:

  • Een verstopte leiding door aanslag, vet, vuil en andere substanties
  • Een laag zand of ander ‘zwaar’ materiaal in de zwanenhals van de sifon
  • Een langzaam dicht-geslipte (vaak horizontale) leiding
  • Geen doorstroming meer dieper in de afvoer of het riool

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op

Signalen dat uw gootsteen verstopt zit

U kent het vast wel. Ineens loopt het water in de afvoer langzamer weg dan dat u gewend bent. Soms ontstaan er bubbels in het water wanneer het wegloopt. Er klinkt een borrelend geluid uit de afvoer of het water komt ineens weer terug omhoog en loopt in zijn geheel niet meer weg! Dit zijn vaak signalen dat uw gootsteen verstopt is. Helaas lossen deze klachten bijna nooit vanzelf op. Daarom is het aan te raden om contact op te nemen met DG Riooltechniek wanneer u merkt dat één of meer van deze signalen zich voordoen.

Afvoer van uw gootsteen verstopt? DG Riooltechniek staat voor u klaar!

Een verstopte gootsteen, daar wilt u natuurlijk snel vanaf. Wij hebben vele jaren ervaring met het ontstoppen van gootstenen en onze vakkundige loodgieters gaan tevens dieper op het probleem in. We beschikken over professionele apparatuur die sneller en krachtiger werkt tot diep in de leidingen. Door één van onze loodgieters van DG Riooltechniek te bellen, heeft u binnen de kortste keren weer optimaal functionerende afvoerleidingen.

Ontstoppingsbedrijf Breda

Bent u benieuwd naar onze prijzen?

24-uurs service met een glimlach

Soms kan een verstopping niet tot morgen wachten. Daarom zijn wij 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar voor grote en kleine (spoed)klussen. Dankzij uitstekende apparatuur mag u rekenen op een snelle service en zo min mogelijk gevolgschade. Er is altijd een medewerker telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak. In het geval van spoed kunnen wij vaak al binnen enkele uren een afspraak met u maken om uw rioleringsprobleem te verhelpen.

Is uw afvoer verstopt? Maak een afspraak met één van onze rioolspecialisten

Heeft u een verstopte gootsteen? Bij DG Riooltechniek kunt u een beroep op ons doen, wanneer u kampt met één of meerdere problemen in huis als het op verstoppingen aankomt. Wij zijn u graag van dienst!