Rioolvliegjes

Heeft u last van rioolvliegjes in uw huis? Waarschijnlijk komt dit door een lekkage in uw riolering. Een lekkage veroorzaakt stank, maar trekt ook rioolvliegjes aan. Deze vliegjes planten zich ontzettend snel voort, ze kunnen wel 200 eitjes per dag leggen. Ze zijn niet gevaarlijk, maar kunnen wel veel bacteriën met zich meebrengen.

Wat zijn rioolvliegjes?

Deze soort vliegjes worden ook wel latrinevliegjes of motmuggen genoemd. Rioolvliegjes leven het liefst in verontreinigd water. Zo komen ze graag af op stilstaand water, zoals in doucheputjes. De beestjes zelf zijn niet direct gevaarlijk, maar brengen wel veel bacteriën en schimmels met zich mee. Ze bewegen zich eenvoudig door kieren, smalle naden en muggengaas.

Gevolgen van rioolvliegjes

Een aantal rioolvliegjes leveren geen gevaar op, een plaag kan daarnaast wel problematisch zijn. De vliegjes komen namelijk op plekken waar we liever niet komen, zoals in de rioolleidingen. Vervolgens vliegen ze door uw huis of kantoor en raken ze met hun pootjes alles aan, zoals bestek, borden en voedingsmiddelen, zoals bijvoorbeeld fruit. Vervolgens wilt u een appeltje gaan eten, daar moet u dan toch niet aan denken? Daarbij zijn de bacteriën die deze beestjes met zich meebrengen slecht voor de gezondheid van mensen met een lagere weerstand.

Het voorkomen van rioolvliegjes

U kunt dit probleem voorkomen door kapotte rioleringsleidingen te repareren en zwanenhalzen (sifons) te voorzien van een waterslot. Op deze manier kunnen de vliegjes moeilijk via de leidingen in uw huis komen. Zorg er daarnaast voor dat u open leidingen sluit, zodat hier geen ongedierte bij kan komen en spoel daarnaast minimaal twee keer per week de afvoerpuntjes door zodat er geen nieuwe eitjes uitkomen in het stilstaande water. Verwijder regelmatig organisch materiaal, zoals algen en schimmels uit de afvoerpuntjes. Hou daarnaast kruipruimtes in de gaten, en controleer of het zand niet veranderd is in slib.

Rioolvliegjes

Rioolvliegjes bestrijden

Deze vliegjes wijzen altijd op een probleem in uw riolering. Zorg er daarom voor dat dit snel wordt opgelost. Wij kunnen u daarbij helpen! We gaan op zoek naar de broedplaats van deze beestjes, waardoor we het probleem kunnen constateren. Vervolgens pakken we het probleem meteen aan, zodat u weer helemaal af bent van uw rioleringsprobleem. Neem nu contact ons rioleringsbedrijf in Breda op!