Verschillende rioolinspectiesRioolinspectie

Er zijn vaak verschillende signalen waardoor u weet dat er iets niet goed zit in uw riolering. U kunt hierbij denken aan een onverklaarbare geur of rioolvliegjes. Kom dan in actie! Een veel gemaakte fout is dat mensen er te lang mee blijven zitten, omdat ze denken dat het vanzelf overgaat. Hierdoor ontstaat de kans dat u nog langer met uw rioolprobleem blijft zitten. Laat er daarom altijd een specialist van DG Riooltechniek er naar kijken!

Als rioolspecialiste gaan wij zeer zorgvuldig en uitgebreid te werk wanneer het om uw riolering gaat. We maken gebruik van verschillende technieken, zoals de rook inspectie en de camera inspectie. We leggen u het verschil uit!

Rook inspectie

Door het toepassen van de rioolinspectie kunnen wij het probleem lokaliseren. Hiervoor beschikken wij over de Riostream. Dit is een uiterst vernuftig inspectieapparaat. Allereerst moeten wij graven om de ingang van de riolering te vinden. Dit is nodig om de inspectie uit te voeren.

Wij zorgen altijd voor zo min mogelijk overlast, tijdens en na de inspectie. We gaan altijd op zoek naar de hoofdleiding om daar de afvoering nauwkeurig te controleren op lekkages en breuken. Bij de hoofdleiding komen alle leidingen samen, waardoor dit de beste optie is voor de rook inspectie.

De Riostream wordt ingezet bij het graven naar de juiste ingang. De slang werkt zo dat er alleen rook naar binnen geblazen wordt en niet naar het hoofdriool gaat. Deze slang wordt bevestigd om vervolgens de lekkages of breuken te kunnen zien. Daarnaast wordt hier ook op gecontroleerd binnenin de riolering. Wanneer er rook ontsnapt, betekent dit dat er een reparatie nodig is. Wij zorgen er ook voor dat u niet achterblijft met de rommel, maar herstellen netjes de opgraving en riolering.

Camera inspectie

Daarnaast beschikken wij ook over rioolcamera’s. Hierdoor kunnen wij preventieve controles uitvoeren, maar ook wanneer er al sprake is van een probleem, een verstopping of overlast. Wij beschikken over een Sanicam, die worden ingezet bij een leiding van 40 millimeter en bij maximaal twee bochten van 90 graden. Voor de leidingen van 75 tot 160 millimeter maken wij gebruik van de Fibercam.

Op deze manier hebben we het geschikte materiaal voor elk soort leiding. Op uw verzoek nemen we de beelden van de inspectie op. Zo kunt u deze nog altijd terugkijken. Het is wel belangrijk om te weten dat een camera inspectie alleen nut heeft als de leiding niet meer verstopt is en deze ook goed gereinigd is.

Wanneer blijkt dat er een reparatie nodig is, stellen wij voor u een rapport op met een vrijblijvende offerte.

Heeft u last van rioleringsproblemen? Neem contact met ons op!