Tips om verstopping te voorkomen

Wij zien wekelijks verschillende verstoppingen in huizen en bedrijfspanden in Nederland. Een verstopping is allereerst erg vervelend, maar daarnaast kan het ook nare gevolgen hebben. Met een verstopping kunt u beter niet te lang blijven zitten, anders wordt het alleen maar erger. Maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen! Daarom geven wij een aantal tips om verstoppingen te voorkomen.tips om verstopping te voorkomen

Zeepresten en vettigheid
Zeepresten en vettigheid van, bijvoorbeeld douchegel, shampoo, conditioner en scheerschuim zorgen ervoor dat de leidingen langzaam dicht slibben. Let er daarom goed op dat u deze producten niet in overmaat gebruikt.

Afvalemmertje
Tampons, maandverband en vochtige doekjes veroorzaken al snel een verstopping in uw toilet. Zorg er daarom voor dat u een emmertje in het toilet zet, zodat uw gasten dit niet in het toilet gooien.

Keukenafval
Gooi geen keukenafval in uw toilet. Dit hoort in de groene bak. Ook vet uit pannen kunt u beter niet door het toilet gooien. Dit veroorzaakt al snel verstopping, omdat dit vet blijft plakken aan de leidingen.

Dak en dakgoot
Maak regelmatig uw dak en dakgoot schoon om verstopping te voorkomen. Bladeren en ander afval kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt. U kunt eventueel roosters neerleggen voor het bladafval.

Overstroming
Heeft u last van een overstroming door een hevige regenval? En is uw rioleringssysteem nog aangesloten op de hemelwaterafvoer? Maak dan zo dicht mogelijk bij de grond een gat in de pijp. Op deze manier kan het water toch weglopen zonder dat het in riolering verdwijnt. Uiteraard is dit een noodoplossing en moet u dit wel laten repareren!


Last van verstoppingen?

Heeft u toch last van verstoppingen? Schakel dan onze hulp in! Wij hebben jarenlange ervaring met verschillende verstoppingen en afvoerproblemen.