Het ontstoppen van.. uw toilet

Spoelt uw toilet niet (goed) door? Grote kans dat uw toilet verstopt is. Wij kunnen ons voorstellen dat dit erg vervelend is en het voor een enorm ongemak zorgt. Daarom staan wij voor u klaar om uw wc te ontstoppen! Met onze jarenlange ervaring en onze professionele medewerkers staan wij garant voor de beste kwaliteit en service op het gebied van riooltechniek. Wij zorgen dat uw toilet snel weer perfect werkt!

Een verstopte wc

Uw toilet kan verstopt zijn wanneer er bijna geen water meer in de toiletpot aanwezig is of wanneer er sprake is van een verkeerde of slechte beluchting van de riolering. Het ontstoppen is een vervelend klusje, daarom helpen wij u hier graag bij! We kunnen ons voorstellen dat u eerst zelf de verstopping wil verhelpen. Het is belangrijk dat de oorzaak van het verstoppen eerst wordt opgespoord. Is er iets in het toilet gevallen? Zo niet, gebruik dan een rubberen ontstopper, de zogenaamde ‘plopper’.

Wanneer dit niet het geval is, zit de blokkade waarschijnlijk verder in de afvoer. Kijk daarbij ook altijd of het water in uw douche of wastafel wel goed wegloopt. Gaat dit moeizaam of hoort u geborrel? Huur dan een rioolexpert in!

Toilet ontstoppen

Oorzaken toilet verstopping

Het vroegtijdig herkennen van een verstopt toilet is erg lastig. Wel kunt u op een aantal dingen letten. Wij geven de meest voorkomende redenen van een verstopte wc:

– Een opeenstapeling van vet, vuil en stof
– Te veel gebruik van (vochtig) wc-papier
– Resten van schoonmaakmiddelen die in de afvoer blijven hangen
– Aangekoekte etensresten in de afvoer
– De waterbesparende knop te vaak gebruiken, waardoor er niet voldoende water door de riolering spoelt en hierdoor niet genoeg druk wordt uitgeoefend
– Verzakking en/of breuken in de riolering
– Wortelgroei

WC ontstoppen

Wat kunt u doen om een verstopt toilet te ontstoppen?
– Controleer de zwanenhals van de wc regelmatig op eventuele oorzaken van de verstopping, zoals wc-rollen, kalkaanslag, een toiletblok en/of maandverband
– Last van een kleine verstopping? Gebruik een rubberen ontstopper.
– U kunt ook gebruik maken van een ontstoppingsveer, wanneer u hier kennis van heeft maar het is altijd beter om de specialist hiervoor in te schakelen!

Toilet laten ontstoppen

Komt u er zelf niet uit of heeft u regelmatig last van een verstopte wc? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!