Het ontstoppen van.. uw riool

We maken allemaal minstens een paar keer per dag gebruik van het toilet, we vinden dat eigenlijk allemaal vanzelfsprekend. Pas zodra er een probleem ontstaat, zoals een verstopping in het toilet, merken we pas het belang van een goede riolering. We snappen als geen ander hoe vervelend het is om een verstopt toilet te hebben en helpen u ook dan ook graag van dit irritante probleem af!

Het verstopt raken van uw riool

Hoe kan het eigenlijk dat uw riool verstopt raakt? Vaak komt dit door bijvoorbeeld het doorspoelen van grote hoeveelheid toiletpapier, maandverband of vochtige doekjes. Het riool is hier niet op berekend en is daar ook niet voor is gemaakt. Er ontstaat dan al snel een blokkade. Door gewoon het riool te gebruiken waarvoor het bestemd is en afval wat niet in de riolering thuishoort niet door te spoelen kunt u verstoppingen al voor een groot deel voorkomen.

Overige oorzaken verstopte rioolleidingen

Ook ophoping van viezigheid zoals vet,- en zeepresten ( deze zijn niet altijd zichtbaar, denk aan vaatwasser en wasmachine) en etensresten welke blijven plakken in de riolering kunnen de oorzaak zijn van een verstopping. Door verloop van tijd wordt de diameter van de rioolbuis langzaam kleiner waardoor afvoeren van grotere zaken uiteindelijk niet meer lukt en zie daar, de riolering is verstopt! Hou goed in gedachten dat alles wat u doorspoelt door uw afvoer eerst door de rioolleidingen in uw huis of bedrijfspand gaat, voordat het in het hoofdriool terecht komt.

Ontstoppen riolering

Gevolgen verstopte riolering

Een verstopt riool zorgt vaak voor wateroverlast en stank. Dus wanneer u merkt dat er sprake is van moeilijker weglopen van afvalwater en van stank is het tijd om aan de bel te trekken. Wanneer u vroegtijdig een verstopt riool laat verhelpen voorkomt u daarmee ernstige schade aan de rioolleidingen en, nog veel erger, waterschade in uw huis. Dat scheelt u een hoop ellende, moeite en uiteindelijk ook geld.

Uw riool ontstoppen

Zorg ervoor dat uw toilet zo snel mogelijk wordt ontstopt. Zo voorkomt u (stank) overlast en zorgt u ervoor dat het probleem niet verergert. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u zelf kunt doen:
– Spoel een azijn,- of sodaoplossing met kokend water door uw afvoer.
– Heeft u last van een kleine verstopping? Gebruik dan een rubberen ontstopper, de zogenaamde “plopper”
– Haal de sifon onder uw afvoer los en maak deze samen met de afvoerleiding schoon.
– Verwijder het zeefje in uw gootsteen en reinig deze.
– Maak gebruik van een ontstoppingsveer wanneer u hier kennis van heeft.

Riool laten ontstoppen?

Lukt het niet om uw riool zelf te ontstoppen, helpen de bovenstaande tips niet en/of laat u het werk liever aan een vakman over? Laat ons u dan helpen! Wij hebben jarenlange ervaring in het snel en vakkundig ontstoppen van rioolleidingen. Voor ons is geen probleem te groot. Neem contact met ons op!