Het ontstoppen van.. uw hemelwaterafvoer

Is uw hemelwaterafvoer verstopt? Schakel dan snel een specialist in voor het ontstoppen van uw volledige hemelwaterafvoer. Wij zijn gespecialiseerd in het oplossen van uw rioleringsproblemen en maken uw hemelwaterafvoer weer helemaal schoon. Zo voorkomt u schade door wateroverlast!

Hemelwaterafvoer verstopthemelwaterafvoer ontstoppen

De meest voorkomende reden van een verstopte hemelwaterafvoer is achterstallig onderhoud. Omdat het in Nederland vaak regent, is het belangrijk dat de dakgoten, regenpijnen en andere onderdelen van de hemelwaterafvoer goed schoon gehouden worden en dat takjes en bladeren worden verwijderd. Voorkom verstoppingen door minimaal twee keer per jaar onderhoud te plegen aan uw hemelwaterafvoer.

Onderhouden is belangrijk

U kunt uw hemelwaterafvoer het beste onderhouden door takjes, bladeren e.d. uit uw dakgoten te verwijderen en een plat dak regelmatig schoon te maken zodat vuil niet in de afvoer terecht komt en daar voor problemen zorgt. Uw verzekeraar kan moeilijk doen wanneer er schade is ontstaan door slecht onderhoud. Wij verzorgen het onderhoud van uw gehele hemelwaterafvoer graag, tevens kunnen we breuken en scheuren eenvoudig repareren om eventuele verstoppingen te voorkomen.

Oorzaken van een verstopte regenpijp

Een verstopping van de hemelwaterafvoer kan verschillende oorzaken hebben. Het regenwater dat over de daken in de dakgoot terecht komt kan veel meenemen tijdens deze rit. De meest voorkomende oorzaken van een verstopte hemelwaterafvoer zijn de aanwezigheid van mos, bladeren, stukken van dakpannen, grind of zand of een verzakte of afgebroken hemelwaterafvoer.

Verstopping voorkomen

Door uw dakgoten en platte daken vroegtijdig schoon te maken en bladscheiders of –vangers te plaatsen, kunt u een verstopping in uw hemelwaterafvoer voorkomen. Verstoppingen kunnen helaas niet altijd worden voorkomen. U kunt wel op tijd maatregelingen treffen, zodat uw riolering niet wordt aangetast en er geen vochtplekken op uw muur ontstaan.

Uw hemelwaterafvoer ontstoppen

De gevolgen van een verstopte hemelwaterafvoer kunnen groot zijn. Zo kunnen er vochtplekken en schimmelvorming op de muren ontstaan, het hout kan gaan rotten en uw kelder kan vol lopen met water. U kunt uw hemelwaterafvoer als volgt ontstoppen:
1. Organisch materiaal en slib uit de dakgoten en van de platte daken verwijderen
2. Maak de regenpijpen los en maak deze schoon met een hogedrukspuit
3. Als dit het probleem niet oplost, bel de expert!

Wat u niet moet doen

Wij raden u sterk af om chemische middelen te gebruiken bij het ontstoppen van uw hemelwaterafvoer. Dit kan de regenpijn aantasten en vervormen, daarbij zijn deze producten vaak schadelijk voor het milieu en voor uw gezondheid.

Uw hemelwaterafvoer laten ontstoppen

Heeft u last van een verstopte hemelwaterafvoer? Neem dan gerust even contact met ons op, wij helpen graag!