Het ontstoppen van.. uw doucheputje

Merkt u dat het douchewater moeilijk wegloopt? Dan is de kans groot dat uw doucheputje verstopt is. Laat uw afvoer zo snel mogelijk ontstoppen door een specialist om grote(re) problemen te voorkomen!

De eerste tekenen van een verstopt doucheputje

Rioolstank is vaak het eerste teken van een verstopt doucheputje. De typische muffe, vochtige rioolstank wordt veroorzaakt door water dat slecht doorloopt. Wanneer het water helemaal niet meer wegloopt, moeten er snel maatregelen getroffen worden. Een verstopping van uw doucheputje kan grote consequenties hebben voor de levensduur van uw rioolleidingen.

De oorzaken van een verstopt doucheputje

Lange haren is de meeste bekende oorzaak van een verstopt doucheputje, maar we komen wekelijks diverse andere oorzaken tegen:
– Scheerschuim
– Vuiligheid en stof
– Schoonmaakmiddelen
– Zeepresten en vettigheid van douchegel, shampoo of conditioner

Gevolgen verstopt doucheputje

De gevolgen van een verstopt doucheputje zijn stank en wateroverlast. Wanneer u merkt dat het douchewater moeilijk wegloopt en er een rioolstank ontstaat, is het tijd om aan de bel te trekken. Door uw doucheputje vroegtijdig te laten ontstoppen voorkomt u ernstige schade aan de rioolleidingen en eventuele waterschade.

Doucheputje

Zelf uw doucheputje ontstoppen

U kunt de volgende stappen ondernemen om uw doucheputje te ontstoppen:
1. Gebruik een rubberen ontstopper om het oppervlakkige vuil te verwijderen
2. Maak het deksel van uw doucheputje los en reinig deze samen met de afvoerleiding
3. Reinig uw afvoer met een soda- of azijnoplossing en spoel dit door met kokend water
4. Met behulp van de douchekop kunt u het aangekoekte vuil wegspoelen
5. Gebruik in geen geval chemische ontstoppingsmiddelen, dit kan ernstige schade aan uw leidingen veroorzaken en deze zijn slecht voor uw gezondheid!

Uw doucheputje laten ontstoppen

Lukt het niet om uw doucheputje zelf te ontstoppen, helpen de bovenstaande tips niet en/of laat u het werk liever over aan een vakman? Met onze jarenlange ervaring zijn wij de specialist in het snel en vakkundig ontstoppen van doucheputjes. Neem gerust even contact met ons op!