Rioolvliegjes bestrijden Breda

Rioolvliegjes verraden dat u een defect heeft aan de riolering. Wanneer ze ook in de kruipruimte voorkomen is dit een nog sterker aanwijzing dat er een lek is in het riool. Rioolvliegjes of latrinevliegjes zijn klein en zwart. Ze lijken wat op zwarte, groot uitgevallen en behaarde fruitvliegjes. Een ander verschil met fruitvliegjes is dat ze heel lang stil kunnen zitten. Behalve als het gaat om voortplanting. Een rioolvliegje, ze worden ook wel motmuggen, of aalputmotjes genoemd, legt vele tientallen eitjes per dag. De eitjes worden gelegd in het organisch materiaal dat in het riool aanwezig is. Wanneer u ze ziet, is dat dus een sterke aanwijzing op schade in het rioolsysteem.

Rioolvliegjes Breda, advies en bestrijding

Het rioolvliegje komt graag in het riool, maar evengoed op plaatsen bij u in huis of in het bedrijf waar gewerkt, gekookt en gegeten wordt. Niet echt hygiënisch dus. Rioolvliegjes gezien en wilt u rioolvliegjes laten bestrijden in Breda? Bel dan met DG Riooltechniek. We gaan opzoek naar de bron, zoals een kapotte riolering-leiding. Heeft de waterafvoer van uw gootsteen geen zwanenhals? Dan adviseren wij om deze aan te laten brengen. Rioolvliegjes houden van stilstaand afvalwater om hun eitjes in te leggen. Zonder zwanenhals hebben de diertjes vrij toegang om naar buien te komen. Heeft u rioolvliegjes, woont u in of in de omgeving van Breda? Neem dan contact met ons op en het probleem is snel verholpen.

Rioolvliegjes Breda bestrijden? Bel met DG Riooltechniek

Bijna alle problemen rondom afvoer van afvalwater vragen om reden van stankoverlast, hygiëne of gevolgschade om snel handelen. Of het nu gaat om een lekkage, verstopping of rioolvliegjes. Rioolvliegjes zijn vervelend, maar zorgen niet voor acuut gevaar. Toch is het goed om te weten dat u bij problemen die niet kunnen wachten u altijd een beroep kunt doen op de DG Riooltechniek 24-uurs service.

Onze tip: Heeft u eenmaal zaken gedaan met DG Riooltechniek, noteer ons nummer dan ergens waar u het in één oogopslag terug kunt vinden. Op het moment dat het nodig is, heeft u ons snel gevonden!

Loodgietersbedrijf Breda Loodgietersbedrijf Breda Loodgietersbedrijf Breda

Rioolvliegjes bestrijden Breda

Rioolvliegjes bestrijden Breda